Excusions i activitats
per a escoles

Oferim activitats, excursions i experiències per als centres escolars, sempre envoltats de natura

Què aprendrem?

Oferim continguts didàctics i formatius en els camps de la descoberta i coneixement del medi, així com en tallers i activitats on el fil conductor o el principal argument són les eines i habilitats necessàries per tal d’aprendre a orientar-nos. Es poden realitzar en qualsevol època de l’any, i aproximadament per una cinquantena d’alumnes.

Què descobrirem?

Realitzem tallers d’ús de mapa, brúixola i GPS en el centre escolar, combinant una part teòrica que es desenvolupa a l’aula i una part pràctica que es pot dur a terme a les mateixes instal·lacions del centre. A banda, ja sigui com a continuació d’aquests tallers o no, organitzem activitats o curses d’orientació, ara amb una finalitat més lúdica, en espais naturals que es trobin molt propers a l’escola, on s’hi pugui anar caminant. Tant el format taller, com el format  cursa, es poden fer separadament, o poden ser dues activitats complementàries a desenvolupar en períodes o cursos diferents.

On ho farem?

Per altra banda, programem sortides al medi natural en espais amb alt valor i interès natural i cultural. Amb caminades de nivell fàcil i curta durada, mostrem i interpretem els espais naturals de més importància del camp de Tarragona. Indrets carregats també d’història que s’ha de conèixer. Podem combinar aquestes excursions amb algunes de les activitats d’orientació abans mencionades per realitzar-les així en entorns més allunyats de les zones urbanes. Els nostres espais preferents per realitzar aquestes excursions són el Parc Natural de la Serra de Montsant i el Paratge Natural d’Interès Nacional dels Boscos de Poblet.

Taller d’orientació bàsica

Activitat per descobrir, conèixer i practicar les nocions bàsiques d’orientació treballant el mapa i la brúixola

Expliquem com iniciar-se en l’ús de la brúixola i el mapa. Contingut teòric i exercicis pràctics d’ubicació en el mapa i de reconeixement de punts amb contacte visual. Sortim després al carrer i realitzem circuit d’orientació, passant per una sèrie de punts indicats en el mapa i trobant diferents objectes gràcies als nous coneixements. Es realitza en el mateix centre i voltants.


Inclou un dossier de treball per tal de plasmar, desenvolupar i millorar les habilitats adquirides.


Durada d'unes 4 hores. Es poden realitzar seguides o en diferents dies. A partir de 6è de primària.

Demanar mes informacio
taller-orientacio-per-escoles
cursa-dorientacio-per-escoles

Joc o cursa d'orientació

Activitat per descobrir, conèixer i practicar les nocions bàsiques d’orientació treballant el mapa i la brúixola tot jugant o competint en un entorn natural.

Activitat, joc o competició d’orientació a partir d’un mapa, amb una sèrie de balises o punts de pas assenyalades en el mateix. Els participants les han de trobar en el mínim temps possible sense descuidar-ne cap, i tornar al punt d’inici. La càrrega competitiva es pot accentuar més o menys en funció de l’objectiu didàctic proposat en l’activitat.


Inclou els mapes i el material per realitzar l’activitat.


Durada d’un matí. Zona Mont-Roig, Arbosset, Escornalbou, Pont del Diable. També es pot adaptar a espais oberts urbans propers al centre escolar. A partir de 1er d’ESO.

Demanar més informació

Descobrim el Territori. Ja hem begut oli!

Activitat per descobrir el PN de la Serra de Montsant així com l’elaboració de l’oli d’oliva.

Arribant a Ulldemolins, coneixem la Cooperativa Sant Jaume Apòstol, on se’ns explica i se’ns ensenya tot el procés d’elaboració de l’oli d’oliva. Els participants poden tastar “l’oli del raig” obtingut de la primera premsada, sense filtrar. Incorpora dossier de treball amb els continguts explicats.


Abans d’acabar el matí ens dirigim cap a l’Ermita de Santa Magdalena per tal de trepitjar i fer un petit tast del Parc Natural de la Serra de Montsant. Ens familiaritzarem amb les particularitats de la seva fauna, flora i el seu altíssim valor històric i espiritual. Coneixerem tots els oficis que en els últims segles s’han desenvolupat en aquelles muntanyes. Ho treballarem també en el dossier de treball.


El dinar es pot fer a la zona habilitada de pic-nic de la mateixa Ermita.


Ubicació: Ulldemolins, al Priorat. Excursió de dia sencer. Mesos de novembre i desembre.

Demanar mes informacio
Excursions-i-activitats-per-a-escoles
Excursions-i-activitats-per-escoles

Vivim i ens endinsem al Territori

Activitat per descobrir el PN de la Serra de Montsant, així com la història d’un monestir mil·lenari i fer esport i jocs buscant tresors al bosc tot visitant espais de gran bellesa visual.

Sortida al medi natural que comença al Monestir de Santa Maria d’Escaladei. Coneixem la història d’aquest monestir cartoixà que durant segles va ser font de cultura i coneixement.


Després d’esmorzar, joc de pistes i cerca de “caches” al bosc d’Escaladei. Esport i joc en un entorn natural de gran bellesa.


Petita caminada també fins a l’ermita de La Pietat, on es pot fer el dinar de pic-nic. Xerrada per descobrir les particularitats de la flora, la fauna i l’altíssim valor històric, cultural i espiritual del Parc Natural de la Serra de Montsant.


Tardor o primavera. Sortida de un dia sencer a la zona de Escaladei.

Demanar més informació

No trobes el que busques?

T’organitzem la teva activitat!

Dissenyem i coordinem l’activitat exclusivament per a tu i ens desplacem allà on desitgis. Consulta’ns

Activitats per a escoles

Activitats per a empreses

Esdeveniments i activitats a mida

Contactar ara